Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
247 Postów
Stały Bywalec
No to BĘC
Parafrazując Pana Jana Pietrzaka zapytam -A za ostatnie rzady PIS_u, to kto mnie kurwa przeprosi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
idz sie lecz kobieto z tym twoim Yarkiem, kuzwa klonowania sie zachcialo, powiem mu tyle ( Yarkowi ): SPIEPRZAJ DZIADU !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
magielda to nie kobieta o ile pomiętam z ostatniego nawiedzania jest rodzaju męskiego stylu politycznego nijakiego toruńskiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ze pierniczy???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
a PIERNICZY
a na końcu napisze tak jak ostatnio .....CHCIAŁEM TYLKO ZBADAĆ NASTROJE POLITYCZNE NA EMIGRACJI .
więc nastroje są takie że w całym norge jest tylko 12 zwolenników JARO . nie wiem cy nie przesadziłem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
Magielda napisał:
Dziekuje za zainteresowanie. Polonia norweska jest mloda i jeszcze musi swoje przezyc aby dokonac dobrych wyborow. Glosy krytyczne sa wskazane ale niektore sa troche niecenzuralne wiec lepiej zeby ich nie bylo bo trudno z takimi polemizowac.
Jesli chodzi o dodatki premiera to one sa jak druga pensja.

Magielda, buszujesz po nocach, tak jak ja, ale ja jestem czujna, jak ważka...Żeby spodziewac sie konstruktywnej polemiki, trzeba coś konstruktywnego zaproponowac. Nie wiem, czy przypominasz sobie, więc Tobię pomogę. Pan Jarosław Kaczyński też był premierem, jak jego rozliczysz z pensji, którą brał za swoich rządów? Tak swoja drogą, ze Stanów piszesz? Z Chicago?

Polonia norweska, śmiem twierdzic, ma sie dobrze. Proponujesz, żebyśmy przeżyli jakieś wewnętrzne nawrócenie, które będzie zainspirowane naszą porażka na emigracji, czy o co Tobie chodzi? Pozwól w końcu młodemu społeczeństwu, czy to w kraju, czy na obczyźnie, zwrócic sie w strone normalności, nie podpartej faktem, że tylko w bólu cos musi sie zrodzic.

Miło, że dziękujesz za zainteresowanie, jednak, jak wyzej, gorzej z poparciem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
Nieźle, pisałam post-a, wspominajac o Chicago i teraz widzę, po zamieszczeniu, że trafiłam, przewijając do góry.

"Polska" pisze się z wielkiej litery Magielda!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Szanowny Panie Magielda
Skoro nie potrafiłeś przyjąć ze zmrużeniem oka , mojej parafrazy J.Pietrzaka, zarzucając mi wylgarność i niecenzuralność oraz brak możliwośći polemiki więc jeszcze raz.

Mam lat ,ile mam , i za granicą pracy zacząłem szukać jakieś 5 lat temu, widać więc ze nie należe do emigracji chicagowskiej czy też australijskiej.Nawiasem mówiąc te emigracje gówno wiedzą i mają nijakie pojęcie na temat tego co się dzieje teraz w kraju.Ich poparcie polityczne przechodzi na zasadzie dziedziczności razem z wiedzą na ten temat.

Powodem mojej emigracji było kilka zdarzeń i oto niektóre:oglądając telewizje i widząc popisy Zera Ziobry przypomniał mi się wiersz który recytowałem w szkole podstawowej w roku1975-----" A kiedy przyjdą, i nocą kolbami w drzwi załomocą "
Pamięta pan Panie Magielda?Czy teraz już nie uczą o patriotyźmie w szkole?

Solidarnoścowi stoczniowcy wywozili dyrektorów na taczkach a kilka lat potem ,usłyszałem hasło "Buzek-na wózek" z ust tych samych solidarnościowc€w pod banderą PISu.
Buzek sterowany przez Krzaka z tyłu czarnej limuzyny-Czarana Włga?

W latach 80 tych młodzież licealna nie mając możliwości protestu politycznego walczyła o krzyże w klasach, większość z nich i wiem to po rozmowach ,dziś sobie w brode pluje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
A weź Pan popatrz na dzisiejsze kabarety, nuda , bylejakość, nic. A przecież ten sam J.Pietrzak żył za komuny jak pączek w maśle dzięki złośliwej ironii, czasem bardzo cienką nitką szyetej,ironii skierowanej przeciwko władzy politycznej, a dziś śmiejemy się z Kiepskich i im podobnych, w sumie z samych siebie, ze swojej niedojrzałości, zacofania, zaściankowości, spolegliwości politycznej.A gdzie Holoubkowe potrząsanie kajdanami przed nosem ambasadora ZSSR na spektaklu Dziadów, o którym sie mówiło szeptem ze złośliwą radośćią.

Polonia cicagowska czy też australijska, nic nie wie bo do Polski trafia dwa razy maksimum--- na emeryture, i na własny pogrzeb.
Na więcej ich nie stac, zarobione pieniądze przeznaczają na wycieczki na Hawaje czy inne Karaiby aby móc imponowac na GG< innym skypie tym co zostali .
My tutaj w Norwegii mamy doskonałe pojęcie co się w Kraju dzieje , jak politycy usiłują nami manipulować, próbują nas utrzymać w zasciankowości i zacofaniu, kultywować narodowe ksenofobie.Wiemy o tym doskonale bo dotarcie do domu zajmuje nam max 24 godziny i kosztuje jedną legalną dniówke.
Zamordyzm polityczny i społeczny ptrzyswojony przez braci Kaczyńskich z czasów "komuny" tak chętnie propagowany znowu pod sztandarami PISu (znajomo brzmi- prawda?) ----nie dla NAS.

MY JESTEŚMY WOLNI!!!!

Niech pan pamięta przy następnej "agitce"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Nowicjusz
Hej MAGIELDA!!!
Mam jedno wielkie pytanie.
Skoro tak agitujesz Jarosława i dużo wiesz o różnych sprawach związanych z tymi na górze to może udzielisz mi odpowiedzi. Myślę, że inni też będą ciekawi.
Otóż z tego co mi wiadomo, Jarosław miał lecieć razem z bratem Lechem na uroczystości w Katyniu.
W ostatniej chwili zrezygnował i wysłał w zastępstwie kogoś innego.

Dlaczego, czyżby miał jakieś przeczucie lub jasnowidzenie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok